Mine tanker om varmepumper

Synes du, at bæredygtig energi i form af jordvarme lyder som noget for dig? Det foregår på den måde, at boligen bliver opvarmet ved hjælp af en luft varmepumpe, hvor opvarmning af boligens alene sker ved hjælp af varmepumpen. Det er godt for miljøet, og foruden får du lave priser på opvarmning såvel som en ren grøn samvittighed. 

En DVI luft varmepumpe er i stand til at videregive energi fra en ikke så høj varmetilstand til et højt varme stadie, og det medfører, at din varmepumpe ved helt ned til 15 frostgrader er i stand til at udnytte luft ude i kulden som energikilde ved opvarmning af hjemmet samt det vand du bruger. Et jordvarmeanlæg er et glimrende valg, såfremt du vil konstruere en ny bolig, og du ønsker at erstatte det nuværende fyr eller elvarme med alternativ energi. Til trods for at anlægget benytter el for at forvandle jordvarme til anvendelig energi, så er det miljøvenlig og grøn energi. Du er garanteret bæredygtig energi og nedskærer oven i købet din boligs udslip af kuldioxid med 50-75 %, såfremt du etablerer jordvarmeanlægget. Endvidere kan anlægget uden større udgifter give en høj temperatur på varmt vand.

Plusserne ved et jordvarmeanlæg såvel som en varmepumpe er, at det ikke er så dyrt, at det er grøn energi, at du ej er nødt til at vedligeholde det, og at det er simpelt at grave ned med hensyn til opførelse af nyt hus. Det kan sagtens betale sig på den lange bane, og om 10 år vil du takke dig selv for den investering du lavede i dag – både ud af et økonomisk og et miljømæssigt synspunkt.

Ulemperne er, at det koster 100.000-120.000 d.kr. at montere anlægget & din luft varmepumpe, at jordvarme er afhængig af strøm ved transformeringen til anvendelig energi, og at tilslutningen kræver god plads. Du bør overveje at etablere et jordvarmeanlæg på dit område og som følge deraf få jordvarme i dit hjem samt god, grøn energi. Du sparer herudover en stor del penge i fremtiden ved at have bæredygtig energi i form af et jordvarmeanlæg. Du får i øvrigt udsøgte priser, da anlægget har tjent sig hjem efter ca. 8-10 år, og på grund af at du hurtigt sparer halvtreds-tres procent på din varmeregning. Så leder du efter alternativ energi? Erhverv en varmepumpe!

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *